Missen jag upptäckte

Idag blir det motormässan hela dagen, eller iaf halva. Var där igår och hjälpte till att fixa i ordning bilarna som Kalle stylat. Efter vi är klara går vi en runda och tittar på alla bilarna, jag stannar vid Lukas Kooz bil och säger upprört "Men titta, varför har han rostiga bromsskivor, och varför har han sprayat bromsoken med silverspray?" Jag tyckte visst att det såg lite billigt ut på en sådan dyr bil, haha. Även att jag la märke till det, tragiskt eler coolt?

Morgontimma

Det regnar ute (som om det brukar regna inne)och jag ska jobba ute, skoj, villken tur att jag älskar att bli blöt ;)
Väntar på att S ska äta klart sin frukost så vi kan ge oss ut. Kanske hinner jag med en kopp kaffe till innan?
Möjligt att det regnar, det är ändå fredag vilket i sig gör dagen till en bra dag.


Dagen innan dagen

Idag kom jag hem och fick nöjet att städa och putsa en bil som ska vara med på bilmässan. Det var precis vad jag kände för efter en inte allt för underbar dag på jobbet, men nu är det gjort. Som tur är jag inte betrodd att meka med bilen, så jag fick kväll rätt tidigt jämfört med andra =) Det tråkiga är att jag inte heller är betrodd attt köra den, men det ska vi nog få ändring på ;) Även att jag i ett okontrollerat sinnestillstånd råkade lova ut mig själv att hjälpa till med förberedelserna i morgon kväll. Bilarna ska tydligen ställas på sina platser och det ska fixas och trixas.

Nu blir det snart gofika sedan ska jag inviga bubbelbadet i nya badrummet, som jag har längtat efter det!

Äkta skratt och tårar

Blev tippsad om Fredrik Backmans blogg idag. Har fan inte skrattat så mycket på länge som när jag läste den.
Den måste bara upplevas/läsas!!!!

Badrumsrenovering

Älskar det jag ser, vad tycker ni?
















 

 


I really need to know

Hatar när människor inte svarar på viktiga sms!
Jag har nyligen fått reda på att en vän till mig har fått ett får, ett terapi får. Jag finner detta rätt intressant av flera anledningar
  1. Har min vän alltid varit en fårmänniska, eller växte det fram
  2. Varför får man ett får
  3. Vad är ett terapi får
  4. Har fåret ett certifikat
  5. Är fåret från Skottland
  6. Vad heter fåret
  7. Vilken färg är lämpligast för fåret att ha på ullen med tanke på fårets yrke. Svart kanske påverkar negativt, förknippas ofta med synd. Vitt är rent och oskuldsfyllt. Ett grått tror jag är bäst i de flesta lägen, ligger licksom i gråzonen.
  8. Finns det bruna får?
  9. Kan man färga ullen på fåret, medans den fortfarande sitter kvar på fåret alltså
  10. Vad kostar det, terapin alltså, per timma eller....
Själv tycker ju då jag att detta är rätt viktiga frågor, känner därför att jag blir lite lätt frustrerad när jag inte får svar på mina sms. Har provat googla, men hittar ingenting.
Snälla fårmänniska, värm upp fingrarna nu och ge mig lite svar!!!!!



Badrumsrenovering

Måste ju berätta vad som händer just nu, hihi, så glad att det inte är jag som ska göra jobbet. Två stackars killar är här nu och ska koppla in bubbelbadet, dock inte helt problemfritt. Gick ett tag innan de överhuvud taget fått in det i badrummet. Jag sitter i sovrummet och ler för mig själv när jag hör hur dom stånkar och lever om, klämmer sig och ojar sig. Haha, stackars pojkar! Kan tänka mig vad de kommer prata om på fikarasten, tror inte våra stora ideér i det lilla badrummet är särskilt populära just nu. Men det kommer bli kanon, och jag får utnyttja det, det får inte dom. Villket otacksamt yrke, slita som dom gör för att lilla jag ska få ha det bra ;) Känner mig just nu lite grann som en prinsessa. Även att den ena tidigare sa till mig -Det är du som är bossen tjejen, du bestämmer! Men GILLA!!!!!!!!




Badrumsrenovering

img_9303 (MMS)

Nu är äntligen det inbyggda skåpet på plats :) Blev bättre än förväntat!


Hur överlever jag dagen?

Vaknar tidigt idag med en begynnande mensvärk, 15 min senare har jag så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Spelar ingen roll om jag ligger på höger eller vänster sida. Det enda som skulle kunna lindra smärtan är ett varmt bad, men det går ju inte eftersom badkaret fortfarande står placerat i köket. Fan önskar verkligen att det vore klart! Vänta, min dag blir bättre... snickarn kommer förmodligen snart hit oxå för att fortsätta jobba med badrummet som jag nyss klagade på. Fan, och inte en verktablett hemma, jag tror faktiskt inte att jag kommer att överleva dagen. Dessutom ska jag hämta S i e.m. Och K är inte hemma, villket betyder att jag inte kommer få några sjukkramar idag, hade verkligen behövt dom idag, snyft!




Utdrag från polisen.se

2011-05-23 16:11, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Närpolisrutan Tierp/Älvkarleby V 20

Polisrutan, information från Tierpspolisen. Avser tiden 11-05-16 – 11-05-22.

Älvkarleby kommun.
Det har stulits två cyklar i Skutskär och ett förtält till en husvagn på Långsandsvägen. Preem bensin i Skutskär har drabbats av ännu en bensinsmitning.
En bil har utsatts för skadegörelse, gärningsmannen är känd. Ännu ett bidragsbrott har anmälts av Försäkringskassan.

Tierps kommun.
Tre våldsbrott har anmälts, två tonårskillar slogs på Grevegatan i Tierp och två kvinnor har misshandlats av kända gärningsmän, det ena fallet i Tierp och det andra i Tobo.
Stölder har det också anmälts, från ett fritidshus i Tierpstrakten har en vedklyv, en motorsåg och en röjsåg stulits sedan man brutit sig in i förrådet.
Vid en bilfirma i Tierp greps en man som stal metallskrot ur en container och i Månkarbo har en kamera stulits ur en väska och en villa har haft inbrott, men tjuvarna verkar ha blivit skrämda och har inte fått med sig någonting.
I Hållnästrakten har det varit inbrott i ett fritidshus, det är ännu oklart vad som stals. Tendensen från tidigare veckor verkar hålla i sig, med fritidshusinbrott längs kustområdet.
I en lagerlokal i Skärplinge har någon brutit sig in och stulit kopparkärl och verktyg.
Skadegörelse är något som vi tyvärr har nästan varje vecka i Tierpsområdet. Den här gången har det klottrats på OKQ8-macken i Tierp och två förskolor i Tierp har haft skadegörelser, man har slagit sönder barnens leksaker! En bil på Bergsgatan tändes på och eldades upp och en annan bil som stod bredvid fick skador av värmen.
I Sandby har två fönsterrutor skjutits sönder med luftvapen och en parkerad bil på Kyrkogatan i Tierp fick huven repad med ett vasst föremål.
En narkotikapåverkad man togs in för provtagning och vid avvisiteringen framkom omständigheter som gör att han misstänks även för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Vi vill ha in iakttagelser om bilbranden som skedde lördagen den 21:a mellan kl. 23:00 och 23:40. Alla iakttagelser av personer i området är intressanta! Ring polisens Tipstelefon på 11414!

Niklas Hållkvist, chef närpolisen i Tierp/Älvkarleby

 

(källa: www.polisen.se)

 

 

Monika säger: Verkar hända en hel del i Älvkarleby/Tierp, tung kriminalitet!!


Tack för sällskapet gåva...

...mycket uppskattat. Tack mamma!!


Så startar veckan

Vaknar kl 9 av att snickaren håller på i badrummet. Tur att man e så snygg på morgonen, toppen, man får börja dagen med att skämmas! Men som tur är hinner jag smita ut och upp till andra badrummet medans han är ute och fixar. Börjar bli lite trött på att man aldrig får vara ensam här hemma nuförtiden, men nu är det ju snart klart.
Nu sitter jag med en skål fil med sylt och skivad banan. Sedan ska jag träffa upp min älskade mamma på stan. Hon ville visst ha hjälp med att köpa kläder, kul =) Så mysigt att få ha mamma alldeles sför sig själv ibland, vi har så skoj tillsammans, mycket tok blir det. kanske jag hittar något åt mig själv oxå?

När ska man lära sig?

Hade en kanon kväll igår, så himla skoj. Tack A-L och L för att ni gjorde kvällen minnesvärd!
Men varför lär man sig aldrig när man ska gå och lägga sig? Varför kan man inte vara nöjd uten den där efterfesten?
Fast jag klagar inte för hade sjukt kul med mina galna vänner. Men känns som det får vara lugnt ett tag framöver nu, börjar kännas i kroppen att man inte längre är 20 år, dagen efter blir bara jobbigare för varje gång.
Nä, nu ska jag bli vuxen, inga mer efterfester, börja dricka med måtta och isället virka på kvällarna!





Badrumsrenovering

Detta händer i mitt badrum just nu.



Inbyggd hylla ovanför badkar


Här ska bubbelbadet byggas in

Hålet i väggen där ett vitt jalusi skåp ska byggas in

 

 

 



 


Till min vän

Kärlek är en känsla som aldrig tar slut, den kan försvinna till en specifik person men den försvinner aldrig ur din kropp. Du kan förtränga den men den kommer alltid att finnas där inne någonstans. Hjärtat blir aldrig tömt på kärlek! Om du har gett mer än vad du orkade så kommer du däremot vara lite mer vaksam över vem du ger din kärlek till, du kommer vårda dig själv, bygga upp en mur som skydd, lära dig ditt eget värde, men du kommer att älska igen.

Äkta kärlek kommer alltid att ha en plats i ditt hjärta, därför att du har minnen. De minnen som är bra kommer du att vårda oavsett hur det slutade. De dåliga minnena kan du ta lärdom av.

Att älska ska inte innebära risker, men det gör det tyvärr Ditt hjärta kommer att bli utrivet och stampat på många gånger. Men för varje gång det händer kommer du att bli lite klokare, lite starkare och lite vackrare. Vackrare?
Som människa blir man finare ju mer man vet vem man är, och vad man förtjänar. Om du mår bra utstrålar du självsäkerhet vilket gör dig vacker. Det kanske inte händer med en gång efter du blivit sårad, det kommer med tiden.



Du min älskade vän är redan både stark och vacker, så i slutändan kommer du att vara en fucking jävla gudinna!!!





Prognosen är lysande

Det är lördag och jag är uppe tidigt fast jag är ledig, tokigt. Fast jag hade faktiskt en anledning som gjorde att jag var tvungen så det var inte för att vara duktig, hihi. Nu sitter jag och sippar på lite morgon kaffe och mår gott.
Idag kommer fina E äntligen hem till stan, som jag har längtat. Hon är en av de härligaste och galnaste vänner jag har, så älskvärd! E är en tjej som gillar tegelstenar och ord, haha, du e fan BÄST!!!

Min lördag ska spenderas med A-L, vi ska tydligen dricka något som kallas för sprit!? Inte en aning vad det är så det ska bli spännande ;) A-L tillhör oxå den gruppen av människor som hamnar under kategorin galen, loving it!!
Hoppas bara att det blir fint väder och att skit regnet håller sig borta eftersom vi ska på Springmeet.







Thursdag from hell

Inte för att jag brukar älska torsdagar, brukar tycka de är helt ok eftersom det betyder att det snart är helg. Men detta var fan Thursday from hell (med betoning på HELL)!!!
Skulle jobbat 7-16, vilket hade vart helt ok om jag hade hunnit ta lunchrast. Hade vart ännu mer ok om jag sedan inte hade insett att jag skulle bli tvungen att jobba över pga att några andra inte planerat direkt klockrent. Men ok, en eller två timmar kunde jag tänka mig att jobba över. Men klockan tickar på och det slutar med 4,5 timmar, utan EN enda rast på hela dagen. Då var det minst sagt en rätt grinig Monika som befann sig på arbetet.
När jag sedan äntligen får gå ut genom dörrarna så får jag skitont i magen. Känns som jordens sendrag på vänster sida. Höll fan inte på att kunna ratta bilen hem, gjorde fan så ont, tom när jag växlade, vilket inte borde påverkat eftersom det är höger arm man använder då (iallafall jag, vet inte hur ni andra gör ;)) Väl hemma typ kryper jag ur bilen och tar mig in med en tanke i skallen. MAT, ge mig mat NU,  och kanske 10 alvedon. Var så glad att K tidigare ringt och berättat att han lagat middag innan han drog på jobbet. (Älskvärt) Men jag blev även påmind om att det bor en tonnåring under samma tak som mig. Han visste ju att jag blivit tvungen att jobba över och då undrar jag: är det för mycket begärt att han skulle kunna ha slitit sig ifrån sitt förbaskade dataspel i 15 min och ställa in maten i kylen och diska bort det värsta? Tydligen, han är ju 15, då tänker man inte på andra människor. Man bara tar för givet att någon annan ska göra skiten så man själv kan må gott.
Shit vad less jag är just nu, märks det? Tog nyss ett glas vin för att lugna ner mig lite, får se om det funkar. Känner själv att jag licksom överdimensionerar situationen. I morgon blir säkert en bättre dag !!?






Slutsnusat för denna gång

Nu har jag återigen kommit på att jag ska sluta snusa, och som varje gång bestämmer jag mig för att denna gång är annorlunda. Nu är det fyra dagar sedan jag köpte en snusdosa, och hittills går det riktigt bra. Fast med handen på hjärtat måste jag erkänna att jag har fuskat lite, men bara lite. Men med tanke på att jag snusat en dosa per dag så är jag faktiskt rätt stolt över mig själv. Idag ingen snus alls, och faktiskt inte ens varit det minsta sugen på någon heller. Kanske det är annorlunda denna gång?! Varför ska jag då sluta snusa? Det är mest pengarna faktiskt, 40 kr per dag blir rätt mycket pengar. Jag kan inte klaga på att jag så sällan köper nya kläder när jag snusar upp pengarna. Inte helt fel med vitare tänder heller ;)
Så vad tror ni, kommer jag klara det?



Badrumsrenovering

Äntligen kan jag se hur det kommer se ut när det är klart. Måste medge att jag var skeptisk till valet av kakel från början. Trilskades fram och tillbaka innan jag gav efter till min älskling som från första stund sa att det skulle bli kanon med detta kakel. Nu sitter det på väggarna, och vet ni vad...det blir KANON!!

Nästa gång ska jag lyssna på en gång baby ;)



Ålderskris?

Känner ett otroligt missnöje med precis allt nu en period, känns som att ingenting går min väg.
För många måsten och frågor, medans tiden bara verkar försvinna bort utan att jag hinner göra något produktivt med den. Är less på mitt jobb, less på att anstränga mig utan att nå något sorts resultat. Trött på att höra den förbannade väckarklockan på morgonen, trött på att ha en massa tider att passa, trött på det mesta. Frustrerad över all falskhet som finns runt omkring mig, alla förutfattade meningar som människor har.
Varje dag samma sak, samma människor, samma byggnader, samma rutiner, samma tråkiga samhälle med samma tänk som dagen innan.

Om jag är missnöjd med mitt liv? Nä, inte alls, jag älskar mitt liv!
Om jag har en 30-års kris? Ja, det har jag nog fan!!!


Världens bästa bonusbarn

Jag har nog kanske världens bästa bonusbarn, säkert! Just nu står han i köket och bakar kladdkaka åt mig. Inte villken kladdkaka som helst heller, utan kanske världens godaste. Jag kan bokstavligen inte sluta äta av den tills den är slut, farligt. Han är bara sååå grym på att göra kladdkaka, och jag är bara sååå bra på att äta den ;)



Regn, regn, regn

Det fortsätter att regna, när ska det sluta? Önskar att det vore sol så jag fick liga på terassen och sola mig. Men nu regnar det, och istället så putsar jag fönster inne. Är klar med köksfönstren, nu tror jag att jag ska ta tvättstugan. Ursch, tycker inte om att putsa fönster, det blir bara randigt! Och de är fortfarande skitiga på utsidan så jag ser ingen större skillnad, vilket gör det änu tråkigare. Har även renbäddat sängen, dammsugit och torkat golven. Regndag = städdag tydligen. Nä, bara att fortsätta så jag blir klar någon gång!



Ett finger i min rumpa

Ni måste bara läsa den HÄR bloggen. Jag skrattade så jag bokstavligen höll på att pinka på mig! Inlägget "Ett finger i min rumpa" får ni bara inte missa, lätt kanske det pinsamaste man kan vara med om, hihi =)

Badrumsrenovering

Wiiiiieee!!!! Nu har dom börjat kakla väggarna, det kommer bli sååå bra.
Vi valde att sätta plattorna på längden för att få rummet att se större ut.
I de inbyggda hyllorna kommer det att monteras spott.






Blöt katt

Mitt jobb är bra på många sätt och vis, tex att jag får lön varje månad ;) Det negativa är dock att brukarna behöver samma hjälp även om det regnar. Jag har gått runt och känt mig som en blöt katt i 7 timmar, inte en härlig känsla! Regniga dagar ska spenderas inomhus med film och onyttigheter. Dessutom blir man sjuk av regn, snorig och hostig. Vilket i sin tur orsakar att man känner sig hemsk och ful och man får en ordentlig dimp i självförtroendet. För att rätta till detta måste man göra något man gillar som får en att må bättre, ex shoppa. Det leder ju sedan till att man blir fattig, och man mår ännu sämre! Nä, regniga dagar går bort.

Hatar regn!!!



Fucking tisdag på en torsdag!

Men vilken dag jag har haft! Mitt minne har varit i klass som en guldfisk, vilket vill säga inte särskilt bra. Det som till slut fick bägaren att rinna över var när jag skulle hämta S på skolan. Det hade varit föräldrafika kl 13. Fröken kommer fram och säger -Vi hörde att du skulle bli lite sen, men det löste sig rätt bra ändå för S fick fika med ......'s mamma ist. För det första så har barnet två föräldrar, så ge fan i att pika mig!!!! För det andra, lägg föräldrafikat på en rimligare tid än kl 13, tex kl 15. Vi är få som har ett jobb där man kan sticka tre timmar innan man slutar. Nä man ska som förälder få ångest för att man var tvungen att jobba så man inte kunde komma och det stackars barnet fick sitta där själv. Man pratar om att arbeta emot mobbing på skolorna, tycker det luktar lite dubbelmoral här. Kollektiv mobbing i mina ögon. Mitt svar blev kort att jag hade skrivit kl 16:15 på hämtlistan, och att jag jobbat fram till nu! Nä, nu ska jag vara lite possitiv, vänta tills kl blir nog mycket för att få sova!!!!

Fler skor från Skopunkten

Måste ju även visa skorna som S fick. Eftersom det är köp tre betala för två, och det blev fyra till mig så var vi ju TVUGNA att köpa två par till. I slutändan blev det ju då två par gratis =) Dessa två valde S ut sjävl!



 

 

Denna blev vi lite kära i båda två, men slut i rätt storlek =(

 




Härligt sällskap

Ikväll har min fina A-L.S med N varit hos mig hela eftermiddagen. Jag stog för maten, dom för nedsmuttsning av mattan ;) Alltid lika kul när ni kommer!
Nu har jag tagit hand om mina blommor, som för övrigt håller på att dö tror jag. Spelar ingen roll vad jag gör, har helt enkelt inga gröna fingrar. Nu blir det snart tv mys i sängen där S ligger och sover, skönt att få lite sällskap i den när min bättre hälft (hihi) jobbar.
Hur har eran dag varit?

Mina nya bebisar


Mina fyra nya fina som min baby så älskvärt betalade! Loooove him =)




 

 

 

(skopunkten)


Badrumsrenovering




Golvvärmen är på plats. Vi har valt att inte lägga där badkaret kommer stå



Gipsväggarna är på plats



Taket är sänkt och spacklat.


Cementen ligger på golvet

Framsteg!

Ögonbryn

Färgar just nu mina ögonbryn. Använder mig av Refecto Cil, den är grym!!!


Dagens goda

Måste erkänna att jag haft en kanon dag på jobbet. På morgonen fick jag reda att en kollega fyllde år och skulle bjuda på tårta, så jag smög iväg ner till Lillänge och köpte en blomma till henne. Hon blev sååå glad. Känns så härligt när man vet att man gjort något som får någon annan att må bra!
Sedan har dagen bara rullat på. Nu har jag nyss kommit hem och öppnat en cider. Ska snart fixa till mig lite eftersom jag är bortbjuden på middag, grillat blir det, me loooving it!!

Matig impuls

Kl 21,30 kommer jag på att lite lasagne skulle smaka gott. Kastar ihop en och nu står den i ugnen. Det blir att äta och sedan sova! Kram på er!




(Bild lånad från Google)

Livet som plastmorsa

Livet som plastmorsa är fan inte enkelt, och det underlättar inte att det är två olika mammor till barnen!
Jag visste att det inte skulle bli enkelt när jag gav mig in i detta förhållande, men när jag ser tillbaka på allt så är det ingenting som jag skulle rekomendera åt någon annan. Jag älskar min min sambo och hans två barn, så missuppfatta mig inte. Skulle aldrig vilja byta ut mitt liv!!!! Men ibland tror jag faktiskt att jag håller på att bli galen.

Som plastmorsa ska man finnas där, ta ansvar och ställa upp. Presic som med egna barn så kan man inte längre prioritera sitt eget liv först. Men man får inte uppfostra dessa barn som man själv vill, det är licksom lite tacka och ta emot känsla över allt. Nu är det väll inte riktigt så i mitt fall, jag får sätta gränser och regler, men man får räkna med att man ibland får åsikter om detta.

I början var det så jobbigt, innan man hitta hittade sin plats. Nu när jag hittat den så känns det bättre, men ändå svårt. Tro mig, jag har blivit galen ett antal gånger!
Kommunikationen är svår, två mammor, två barn och en glömsk sambo. Ibland känns det som man borde vara tankeläsare. Blir fortfarande så irriterad när man får veta saker i sista stunden. Oavsett så är det ju så att vi bor tillsammans och att allt som händer i de andras liv ofta påverkar mitt på något sätt. Det är inte det att jag gärna ställer upp, jag vill bara inte att man tar för givet att jag ska göra det. Jag vill veta när barnen kommer, och när de åker, om dom ska på något särskilt.

Det ena barnet har vi på heltid, förutom varannan helg, det andra barnet varannan vecka. Vi har alltså en barnfri helg tillsammans, vilket faktiskt är rätt skönt. Jag behöver det, även om barnen är otroligt snälla och skötsamma.
Jag älskar min familj, men det är inte enkelt alla gånger att vara plastmorsa!


Jobbig natt

Igår var jag och K på badet och relaxade. Tre timmar bubbelpol och bastu, så välbehövligt! När vi kom hem satte vi oss för att kolla på nyaste Narnia. Jag har tjatat i tre veckor på att vi ska se den, och nu när den äntligen rullar så somnar jag, så typiskt.
Var så underbart trött i kroppen efter relaxen, sov så skönt, ända tills jag blev väckt kl 03 av att bilen står och tjuter. Det var billarmet som gått igång av att gps´en hade losnat från rutan och fallit ner på golvet. Haha, undrar vad grannarna tyckte om det? De var förmodligen något mer irriterade än vad jag/vi var. Somnade om igen för att bli väckt kl 6 igen, denna gång var det larmet på telefonen som satte igång, glömde tydligen att stänga av det igår. Somnade om igen och fick sova till kl 10 när jag blev väckt av en puss, vilket var mycket trevligt!
Nu ska jag ringa till min frissa och höra när hon kan klippa min lugg. Har lärt mig att jag absolut inte ska prova på att göra det själv igen ;)





BLONDIE

Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag köpt en ny bok, Blondie. På två dagar läste jag ut den, hade jag inte haft ansvar hade jag plöjt igenom den på en dag. Så bra bok, har ni inte läst den måste ni göra det!



Badrumsrenovering

Har fått ett hål i väggen =O. Hihi, men det är helt ok, faktiskt helt toppen! Eftersom rummet är så litet beslutade vi att ta bort en av garderoberna på andra sidan väggen och ist bygga in ett skåp.  Nu kan man även se de två inbyggda hyllorna som ska vara ovanför bubbelbadet. Så här ser det ut idag!






RSS 2.0