Badrumsrenovering

Äntligen!!! Nu har de lagt golvet och reglat för sänkningen i taket. Snickaren sa att nu kommer det att gå undan, hoppas verkligen det =) Jag känner mig lika otålig som ett litet barn som väntar på godis, vill ha NU.





Mitt renoverings projekt

img_0533 (MMS)

Mitt renoverings projekt Den här hemska furu soffan har stått i mitt barndomshem. Nu ska den slipas, målas vit och få ett nytt fint tyg. Sedan ska den få hamna i mitt kök när det är renoverat. Kommer bli tokbra!


Pengaförlust

Idag är jag hemma från jobbet. Jag mår inte så bra, eller rättare sagt min mage mår tydligen inte så bra, jag i övrigt mår prima. Har vaknat flera gånger i natt av att jag har så ont i den. Nu har jag provat äta havregrynsgröt, hoppas den är godkänd av lilla magen! Tycker inte om att vara hemma från jobbet, tycker inte om karensdagen det innebär *ÅNGEST*. Men ska försöka jobba in de timmar jag mister, kanske i helgen? Bra om det är på samma månad, och det är ju den första på söndag så då har jag bara i morgon på mig. Känns måttligt kul att sitta bakom ett skrivbord om det är så här fint väder.




Blondie, tidig recension

Jag bloggade igår om min nyinköpta bok, Blondie. Har börjat läsa den nu ikväll, och redan fastnat! Gripande och fängslande, precis som jag trodde den skulle vara. Om ni är intresserade finns bokens sammanfattning och några recensioner här.


Badrumsrenovering

Idag ser jag äntligen lite förändringar i badrummet. De har satt reglar för golv och väggar och flyttat avloppet för badkaret. Det mest fantastiska av allt var faktiskt att de dammsugade av golvet i hallen innan de åkte =) Det gillas av mig! Ikväll har jag tagit en massa kort på allt de gjort. Har hört att det är bra att göra det om det skulle uppstå något fel senare. Så sakta men säkert händer det grejer!

Torsdag kl 13:30

Då har jag ätit lunch, sallad med efterrätt och druckit en cherry coce. Känner mig annars rätt seg och hängig, förkylning på gång? Hoppas verkligen inte det, har inte tid att vara sjuk! Nu ska jag snart på möte, hoppas det finns kaffe. Risken att jag annars sommar är rätt stor ;) Solen skiner, det är vår, jag slutar förhoppningsvis när jag ska kl 15:00. Hur ser eran dag ut så långt?

Kallt eller varmt

Har så svårt att sova på nätterna nu, vaknar av att det är antingen för varmt eler för kallt.
Eller så drömmer jag mardrömmar, eller vaknar av att jag "tror" jag hör saker.
Igår natt vaknade jag kl 04 av att någon knackade på dörren, trodde jag. Efter en stund insåg jag att jag förmodligen drömt, inte så många som går och knackar på dörrar i mitt område den tiden!
Nu sitter jag här med en kopp java och försöker vakna till liv innan jag ska åka till jobbet.
För övrigt är väll allt bra, än så länge ;)

Badrumsrenovering

Idag har dom varit här och fixat med elen. Igår skulle snickarna komma men de är tydligtvis sjuka. Jag öppnar dörren till badrummet varje dag de åkt härifrån numera, och ser absolut inge förändring. Det är så himla tråkigt, vill ju bara att det ska gå snabbt nu. Jag vet, jag måste ha tålamod för en badrumsrenovering är inget som sker på en vecka, men ändå! Gillar inte att höra att de är här och jobbar och det inte syns, jag ser dollartecken flyga förbi, och bort....

BLONDIE

Köpte en bok idag, Blondie skriven av Birgitta Andersson, som även är bokens huvudperson. Den är baserad på en sann historia tydligen. Köper sällan böcker, men har för mig att jag hört att den här ska vara riktigt bra och gripande.




Ge mig en ny dag

Den här dagen har varit vidrig! Vill bara ha en kram nu, behöver kärlek!!!! Nu tänker jag gå och lägga mig, trots att det är tidigt på kvällen. Orkar inte vara uppe, kvällen verkar ändå inte bli bättre. Hoppas på fina drömmar istället, och en bättre morgondag! God natt.

Vuxenpoäng

Vuxenpoäng är när man frivilligt går ut för att kratta sin egen gräsmatta, och man njuter av att se hur fint det blir. Sedan rensar man rabatterna och luckrar upp mullen runt buskarna, och hoppas att de i år ska bli lite större, lite finare. Blir överlycklig när jag ser hur det börjat komma nya skott ur jorden på busken jag trodde hade dött.
Det mina kära vänner, är vuxenpoäng på hög nivå!



Dålig start

Har sovit gräsligt inatt, för varmt, konstiga drömmar, ensam. Nä det var inte alls kul, och jag som hade längtat så efter att äntligen få sova i min egen säng. Bara därför sov jag längre på morgonen, ända till kl 10,30, då jag väcks av ringklockan på dörren. Tittar ut och inser att det är mulet, jag som skulle mysa på verandan hela dagen.
Jaja, nu vankas det brunch på påskrester, sill, ägg och potatis. Har bestämt att det vänder efter kl 12!


Morgonkaffe när det är som bäst

img_7529 (MMS)

Morgonkaffe när det är som bäst


Till min älskling

Ibland glömmer man så lätt vad det är som räknas, vad som faktiskt betyder något.
Det minst självklara tas förgivet i vår vardag, det bara är där, varje dag. Jag menar famljen, vännerna, dom som betyder något. Det är så lätt att glömma något som finns, svårt att få tillbaka något som försvunnit.

Jag glömmer ibland bort att tala om för dig hur mycket du betyder för mig. Jag säger inte alltid det jag tänker, hur lycklig jag är som har dig! Klart att jag saknar dig när du inte är här, när din del av sängen är tom. Du lämnar ett sådant stort, kallt tomrum efter dig när du åker iväg. Jag ser alla de små sakerna du gör för att få mig att må bra, hur du tröstar mig när jag är minst i värden. Jag vet att du alltid finns där när jag verkligen behöver dig, du skulle aldrig lämna mig ensam. Vi har haft våra stunder när allt varit grått och svårt, men jag har aldrig slutat att älska dig! Du har mitt hjärta i dina händer, och jag tänker aldrig kräva det tillbaka.


Älskar dig mitt hjärta!



Påsk!

Det underbara gänget jag firade påsken med

 

Lilla jag

 

Påskdricka

 

Min älskade syster!

 

Kalle och syster

 

Min påskiga svåger.

 

 

 

 





Borta bra men hemma bäst.

Haft en totalt underbar helg i fjällen med min älskade familj, släkt och vänner. Ovanligt var det att det inte fanns någon snö, men så skönt med den varma solen. Stort minus till den ena katten som orsakade sömnlöshet och pinkade in sitt revir på MINA sängkläder. Kommer lite bilder senare när jag har landat här hemma. Ikväll ska jag bara mysa och må gott! För hur underbart den än har varit så är det skönt att vara hemma.








Mina nya solglasögon, och jag!

img_6217 (MMS)

Mina nya solglasögon, och jag!


GRANIT vs KNOX

Skulle köpa en stock Granit vit portion på Willys idag, den skulle kosta ca 270 kr. Den unga tjejen i kassan säger
- Du, om du någon gång vill prova ett billigare alternativ ska du testa Knox vit. Den är lika torr som Granit, lika god.
Knox på stock kostade 110 kr, taget! Hon undrade om jag verkligen ville köpa en hel stock när jag aldrig provat den.
Men du tjejen, priset och dina ord räcker, jag tar den. Jag har precis handlat påskmat och varit på systemet så varje krona jag kan tjäna är toppen. Så Knox vs Granit, Knox är vinnaren. Smakar som Graniten men billigare, loving it!!!!









Startskottet har gått!

Ja, då har påsken officiellt påbörjats! Och vilken start det blev, tyvärr inte den bästa.
Jobbet var hemskt idag på eftermiddagen, nära att jag inte skulle kunna åka hem kl 16. Det skapade panik hos mig eftersom jag skulle hinna påskhandla. När jag väl kommer därifrån så har jag såklart glömt inköpslistan hemma på köksbordet, så det var bara att åka hem. Väl hemma möts jag av en trött och grinig sambo, kul! Och mitt humör var inte heller på topp, slutade såklart med tjafs. Iväg till affären, och är man inte ute i tid får man skylla sig själv när hyllorna gapar tomma mot en.
Jag hade tänkt göra en maträtt redan ikväll för att underlätta lite för mig själv, men så klart att jag glömt att köpa grädden som ska vara i den. Och då upptäcker jag även att creme fraichen som jag köpt till en annan maträtt inte är kokbar. Så nu sitter jag här, med vinet som jag inte skulle öppna föräns i morgon. Kändes verkligen som att jag behövde det nu! Så skål och Glad Påsk på er!!!!




Nygräddade kolakakor blev lyckade kakor :)...

img_2055 (MMS)

Nygräddade kolakakor blev lyckade kakor :) det enda dumma är att om L får smaka en så kommer de vara slut till påsken. Hm, undrar vart jag ska gömma dom?


Påskbuffé

Vad ska man ha på en påskbuffé? Fyllda äghalvor ska syster fixa, och potatis. Jag tänkte göra Björn Ferry´s gubbröra på rökt lax, och så mina kolakakor till kaffet. Men jag vet inte, denna buffé känns lite tunn liksom.
Snälla hjälp mig!!! Kan man göra citronkyckling med oliver, lite grillat kött kanske? Till det en riktigt fräch salad?
Eftersnacks ost och kex till ett glas vin. Det måste väll kunna funka, eller?



Barnsligt gott

Dessa små rackare kommer på första plats om vi ska diskutera påskgodis. De är barnsligt goda, speciellt de med choklad, mmmmm!!!



Är det påsk så är det!

Nu blir det att baka kolakakor. Jag brukar aldrig baka, mest för att jag inte kan! Men nu är det ju påsktider och då måste man ju anstränga sig lite extra. Tänkte ta med dem och bjuda hela släkten på, men det är ju så klart helt beroende på hur de blir. Blir de små svarta skorpor får de bli kvar hemma, i komposten! Sedan skulle jag gärna vilja ha tag på min älskade syster. Skulle vara bra att veta vad på inköpslistan jag är ansvarig att fixa. Fast det klart, bjuder ni på allt så ställer jag inga frågor på det ;)

God morgon

Och så var det dags igen, kl är ca halv sex, bara att kliva upp. Känner att jag nog kanske skulle lagt mig lite tidigare igår för Gud vad trött jag är! Det får bli en kanna kaffe och en dusch så jag vaknar. Kl 7 ska jag bara på jobbet, hoppas det blir en bra dag! Vad är era planer med dagen?

Dissar Kissie

Upp som en sol, och ner som en pannkaka. Det är ungefär så jag känner det just nu! Igår hade jag tid, ork och fantasi till att blogga, idag har jag lusten men ingen insperation. Sitter mest och kollar runt på andra bloggar.
Tittar alltid in på Kissies blogg, och varje gång undrar jag hur människan tänkte när hon förstörde sig totalt. Hon ser ju inte klok ut, varför gör hon så, varför vill hon se ut så? Fast vem är jag att dömma, bara hon är nöjd med sig själv. Sorgligt bara att det verkar vara så många unga tjejer som avgudar henne, är ju ingen vidare förebild.
Jag tycker personligen att människan är alldeles för smal, ser inte friskt ut. Brösten är för stora för resten av kroppen, och vad är det hon gör med ögonen? Nä, jag förstår inte alls hur hon tänkte när hon gjorde alla sina förändringar på sig själv, var mycket finare innan!






Tisdagsdrömmar

Så har ännu en arbetsdag nått sitt slut. Önskar verkligen att jag fick vinna massa pengar så jag kunde sluta jobba. Skulle vara rätt nice att flytta utomlands. Skulle verkligen inte ha något emot att vara ledig hela dagarna och kunna shoppa obegränsat. Kanske ha en lyxvåning någonstans, och ett garage med flådiga bilar. En walk in closet fylld med märkeskläder och vackra skor. En egen pool skulle jag oxå kunna tänka mig, eller varför inte ett eget jet plan så jag kan bada vart jag vill i världen! Det är mina tisdagsdrömmar. Kanske ska öka mina changser genom att köpa något man kan vinna på, typ en lott kanske !?




Mamma byter bo.

Någon mer än jag som ikväll såg på programmet "Mamma byter bo". En ekoby? Whats up with that?
Visst, klart det är bra att tänka på miljön, men..... Jag skulle inte vilja äta de grönsaker som jag i förrgår gödslade med min familjs urin, kalla mig petig om ni vill. Och det där med duschen och utedasset, nja. Som sagt var, jag var ju inte nöjd med mitt badrum så jag valde att renovera det. Säger kanske en hel del om vilken standard jag vill ha på mitt boende. Man kan väll enkelt säga att jag och eko familjen inte riktigt har samma värderingar här i livet.
Inte heller att jag skulle få för mig att förvara min avföring i ett skjul format som en raket på min tomt tills den förmultnat så jag kan gödsla mina rosenbuskar med den.
Men alla är vi olika, och jag har fantastiska grannar som delar min boendestandard ;)






Inte ett öga torrt!

Ni måste besöka den HÄR bloggen. Den är så otroligt rörande, sorglig och vacker.
Har nyss läst den, sitter nu med tårar i ögonen. Hur kan världen vara så grym?




Sthlm i mitt hjärta

Om våren längtar jag verkligen till Stockholm, till vårpulsen och allt det vackra. Har alltid hafr en förkärlek till denna stad, och sedan ag träffade K har den blivit starkare. Vi talar båda om att en dag ta våra saker och flytta ner. Men allt är ju inte så enkelt!  Varje gång vi är i Sthlm känner jag mig alldeles varm i kroppen, och varje gång vi kör ut genom staden för att åke norrut så gör det lite ont i hjärtat.
Någon vår, någon dag ska jag sitta på min egna balkong, dricka kaffe och se ut över Stockholm tillsammans med min älskling!









Fröken lat

Japp, tristessen kommer smygandes nu, vad fanken ska jag göra med denna dag? Å andra sidan så känner jag mig totalt handlingsförlamad. Nu har snart halva dagen gått och jag har inte fått någonting gjort.
Skulle ha gått och köpt mjölk till kaffet, men det har aldrig känts så långt till kiosken som idag. GUD vad lat jag är!
Egentligen vill jag bara mysa ner mig i sängen och kolla på någon film, men...det ligger vägg i vägg med badrummet, coh det dånar, låter och har sig rätt bra där inne. Lite orolig faktiskt att de av misstag ska riva för mycket, det låter iaf som om de river allt. Fast det är ju iof det dom ska göra ;)
Tror jag tar med mig datan upp och lägger mig i S säng, kan ju alltid hitta någon dokumentär att se på. Då känns det ju ändå som att jag gjort något vettigt ;)



Nu händer det!

Nu har vi äntligen börjat renovera badrummet på nedre plan. Det tog tid innan vi hittade en hantverkare som vi kände förstog vad vi ville ha, och som vi kände oss trygg med. Så nu vilar vårat badrum i Plattsättarn´s händer.
Så nu är bollen i rullning =) Men visst är det lite jobbigt att dela ett badrum på fyra personer, och att behöva springa upp för trappen (lyxproblem) Sakta men säkert kommer vårat nya badrum ta form =)


Dag 1



Dag 2




Dag 3


Big Brother, vart går gränsen?

Läste denna artikel, och nu måste jag ägna en stund åt Big Brother och mina funderingar runt detta program.

Hur långt får det gå, vart går gränsen? Kan man använda ordspråket " Har man gett sig in i leken får man leken tåla"? Dessa personer sitter alltså inlåsta i ett hus, de kan i princip inte styra över mer än när de vill gå på toa.
Jag tycker faktiskt att denna säsong av BB har gått över en gräns, det är faktiskt människor!
Läste i en artikel att de var tvugna att plocka ut en deltagare eftersom denne inte hade sovit på flera dygn, och det fanns misstanke om att denne använt narkotiska preparat. Men i artikeln som jag nämner ovan kommer det fram att produktionsteamet väcker deltagarna nattetid genom att spela hög musik. Det kan ju faktiskt vara rätt svårt att somna om efter att man väckts med hjärtat i halsgropen, eller?? Och hur ska man kunna uppträda helt normalt om man utsätts för detta? Visst, jag håller med om att denna person uppträdde väldigt märkligt, så visst kan misstanken vara befogad, men ändå....

Vart går då gränsen för hur mycket man som tv-bolag får göra för att få höjda tittatsiffror? Ja, enligt mig när det slutar vara humant, när man inte längre funderar över konsikvenserna det kan ge.
Dessa människor gick frivilligt med på att gå in i huset, men hade de fått alla fakta om hur det skulle bli?
Sitter man instängd på detta sättet måste det vara oerhört viktigt att man kan få hjälp från utsidan när man behöver det. Viktigt att känna att det finns några som övervakar situationen, känna en trygghet.

Men det finns alltid två sidor av allt. Ansvariga över produktionen säger att det absolut inte är så, att de gör allt för att personerna i huset ska må bra. Jag hoppas verkligen att det är så, men just nu finns det för mycket som talat mot det. 

Det värsta är väll ändå att stora delar av svenska folket ändå fortsätter se på programmet. Vad säger det om oss?
Jag erkänner att jag tittar på det, då inte alls i lika stor utsträckning som i början. Från början såg jag varje avsnitt, nu är jag nere på ca 1 avsnitt i veckan. Delvis är det bra tv, men det har gått över styr.
Eller vad säger ni?





Mardröm

Hade en vidrig mardröm inatt.
Jag var ute i skogen och gick, efter en stund kom jag fram till en gård Det var en stor gård med traktorer, uthus, djur och lador. Jag går rakt över gården, det är tyst och tomt.
Jag ser en liten grupp människor längre bort, jag går dit. Jag ser dom, dom ser inte mig.
När jag närmar mig ser jag att det är fyra yngre män, varav en ligger på rygg på marken. Jag ser hur de andra tvingar ut hans armar från kroppen, de tar stora järnspätt som de med kraft tränger genom hans händerna. Det blir stora hål som de sedan drar kedjor igenom, dom spänner fast honom. Sedan tar de fram två mindre hinkar som de häller syra i, de stoppar ner hans händer. Skriket ilar i kroppen på mig, jag ser hur mannen vrider sig av smärta, hur han kommer upp på knäna och försöker komma loss. Han står i en makaber ställning.
Jag springer mot skogen, rädd att de ska se mig och göra samma sak med mig.

Här vaknar jag, tack och lov!

Älskvärd present

Denna fina påse kom min älskling hem med i fredags. Han tyckte att jag hade förtjänat en present efter allt som jag gör här hemma.


 

I denna fina påse fanns ett presentkort på SPA KLINIKEN, massage de lux.

 

 

Min fina älskling vet precis vad jag behöver ibland!

 


Min helg

Så var det söndag, och snart är helgen över. Fast jag klagar inte eftersom  jag börjar veckan med att vara ledig.
Vad har då hänt denna helg?
I fredags firade vi L som fyllde 15, helt ofattbart vad tiden går fort! Första gången jag träffade honom var han 8 år, och det känns som igår. Istället för kalas, vilket han själv kände att han kanske var lite för stor för nu så ville han ha en lan kväll med sina polare. Han fixade lokal själv, och vi körde dit grejerna. Måste faktiskt säga att det var rätt häftigt, ca 10 killar, ett långbord och lika många datorer som grabbar. Där satt de hela natten, kom hem kl 11 nästa dag. Han var helnöjd =)

På lördagen blev det en tur ner på stan, linsundersökning på Specsavers. Efter det en tur till bästa och finaste A. Händer alltid något helt okontrolerat galet när vi umgås. Haha, finns ingen som du A, du är bara helt otroligt underbar!!!!
Kvälen avslutatdes med påskägg och film. JA, påskägg redan nu!
Barnen kommer fira påsken hos sina mammor, därav en tjuvstart. Självklart måste man ju gömma äggen oxå så de får leta lite ;) Alltid lika kul! Även jag fick ett som var gömt, så barnsligt roligt!

Idag blev det en sen frukost, som följdes av en lång diskussion om hur jorden uppstog och kristna värderingar. Vi hade alla våra teorier. Tror vi satt i nästan två timmar. En underbart härlig morgon blev det med mycket skratt och tokigheter.
Sedan blev det en tripp till sopstationen, bytte ut vinterrjackor och skor mot vårkollektionen och tog en sväng med dammsugarn. Nu har jag maten på spisen och älsklingen i garaget. Tror att även denna kväll kommer att avslutas med en film.





Visste du att...

Visste du att de uthuggna djävlsfigurerna som kan ses på en del kyrkor egentligen heter Gargouille.
Dessa bestar ska påminna oss om att slutet är nära och att helvetet står redo att ta emot alla som avviker från dygdens smala väg. Men de har även ett praktiskt syfte, de fungerar som stuprännor. Med sina droppnäsor sprutar de ut regnvattnet så att det inte rinner efter byggnadens sidor och förstör murbruket.
Egentligen så är inte vattenkastarna något exklusivt kristet fenomen, de återfinns på antika byggnadsverk, men då var de oftast utformade som djur och hade en symbolisk betydelse.






Action med blåljus på nära håll.

Sent igår kväll hör jag hur det kommer en bil på vägen in mot vårat område. Jag reagerar eftersom det låter som det går rätt så fort. Den stannar, jag hör en bildörr som kastas igen, bilen gör en rivstart och kommer runt kurvan och blir synlig för mig. Det är en polisbuss =O Den stannar nästan alldeles utanför vårat hus, en polis hoppar ut med en schäfer. En annan polis kommer springandes från motsatt håll. Han ropar åt oss: -Har ni sett någon springa förbi? -Nä, svarar vi med hakorna nere i backen.
Jag hör hur de pratar om signalemente telefonen. Schäfern sticker iväg mot skogen, en annan polis kommer runt husknuten hos en av grannarna. Polisbussen gör en rivstart, vänder och åker iväg så fort att jag var helt säker på att den skulle tippa i kurvan. Jag står och bara stirrar och försöker fatta vad fan det är som händer.
Nu hör jag hur schäfern börjar skälla. Nästa polisbil anländer, tätt följd av en civilbil. Blåljusen lyser upp gatan jag bor på. Polisbuss nr 2 kommer och stannar straxt nedanför i kurvan.

Jag har aldrig varit så irriterad över den jäkla träddungen mitt utanför vårat hus, som just i detta läge skymde sikten totalt för mig. Ni kanske förstår hur galet nyfiken jag var i just detta läget!?
Jag springer upp på toan där jag har ett takfönster ut mot gatan. Så där står jag, på toaletten och försöker se vad som händer ute på min gata. *pinsamt?* 

Civilbilen cirkulerar runt på gatan, hunden har tystnat .-Vad fan är det som händer där borta på andra sidan dungen? Efter ett tag åker de sakta förbi ute på gatan och försvinner.Allt blev lugn och silla igen, precis som vanligt. Kommer vi någonsin få veta vad som hände där, på andra sidan dungen?

Det enda jag vet är att det inte rörde sig om någon person på våran gata. Personen de jagade försökte gömma sig i skogsområdet bakom huset som polisen kom fram ifrån.

En rätt annorlunda och spännande fredags kväll, eller vad säger ni!






Vårshopping?

Textilkänga från Skopunkten.com


Textilsko från Skopunkten.com


Sandalett från Skopunkten.com

 

 

 


Påsk, fjädrar, kaniner och han.....Jesus

För er som inte visste det så är påsken kopplad till den judiska högtiden pesach. Pesach firas till minne av uttåget ur egyptien på ca 1500 talet f.Kr. På vilket sätt dessa två är sammankopplade orkar jag inte fördjupa mig i.
Det intressanta med det hela är ju faktiskt han, Jesus. Det intressanta med detta är att han är den enda människan (väsendet) som har dött, återuppstått och blivit hyllad för det. Personligen finner jag detta högst märkligt. Varför?
För det första att han helt enkelt kom tillbaka från de döda. Hur gick det till licksom? Har svårt att tro att det bara var något som hände! Vilket leder mig in på nästa fundering.....
Kvinnor som man misstänkte utövade någon form av magi de fick namnet häxor. Dessa stenade man eller brände på bål som straff för sina "synder". Men det fanns aldrig någon misstanke om hur Jesus helt plötsligt kunde återuppstå, inget konstigt med det? Jag tycker mig osa lite diskriminering här!

Påsken och fjädrar, hur hör de egentligen ihop? Fjädrarna kommer från Palmsöndagen. Palmsöndagen är ägnad till minne av Jesu intåg i Jerusalem då folket hälsade honom med palmkvistar i händerna. Dagens påskfjädrar symboliserar dessa kvistar.

Påsken, kaninen och ägg. Detta sammanhang har jag inte riktigt greppat än. Men det är någontong med att hedningarna firade fertilitet och förlossnig som påsk. De kristna tog efter detta, de menar att ägget är ett teckan på återfödelse, och kaniner/harar bördighet. Hihi, lite kul är det ju ändå!

Nu vet ni lite mer om påsken =)




Ur funktion!

Idag blir det ett kort inlägg om inget särskilt. Igår var jag arg på telefonförsäljare, idag är det min router som får sig en släng av min aggression! Varför kan inte saker bara fungera? Och varför måste det vara de sakerna som man själv inte kan fixa? Tur att jag har min älskade iPhone, min räddare i nöden! Min tanke var att jag skulle skriva om påsken idag. Har ju fått reda på lite totalt ointressant men livsnödvändig information om denna högtid, men ni får vänta tills i morgon! Nu ska jag helt enkelt bädda ner mig själv i sängen och somna till fotbollsmatchen som K ser på!

Telemarketing

Verkar ha drabbats av någon typ av förbannelse, den värsta sorten dessutom, Telefonförsäljare!
Jag förstår att dessa människor gör samma sak som jag, dvs arbetar för sitt bröd, men jag tycker tyvärr inte mer om dem för det. Just nu har detta eskalerat till en nivå som inte är riktigt klok, jag får ungerfär ett samtal per kväll. Nu har det gått så långt att jag slutat att svara på nummer som jag inte känner igen. Ska det behöva vara så? På hemtelefonen har jag NIX, men tyvärr så finns det inget liknande för mobil telefoni, ännu....

Det som gör mig mest irriterad är när de ringer från dolt nummer.
Telefonförsäljare till privatpersoner får inte ha dolt nr!
Men detta är något som många av dem tycks ha missat.


Nästa gång ska jag göra som Seinfeld ;)


Måndag i april

Vad kan vara bättre på en måndag än en krämig fransk potatisgratäng med morötter, och stek i lergryta. Måndagar är riktigt tråkiga dagar egentligen, så varför inte förgylla med en riktig lyxmiddag. Jag är bara så värd det!
Men för att vara en tråkmåndag, så har dagen faktiskt varit helt OK. Mycket är nog tack vare vädret, man kan ju licksom inte undkomma vårkänslorna en dag som denna. Hämtar S på skolan och det rör mig inte ens i ryggen att kläderna är leriga och blöta efter att de blaskat och lattjat runt på den leriga skolgården. Det bevisar bara att sommaren är på god väg!


Gissa låten

Tell me what has become of my life
I have a wife and two children who love me
I am the victim of police brutality, now
I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake
I look to heaven to fulfill its prophecy...
Set me free


Visste du att...

  • Visste du att den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord
  • genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat
  • Utan färgmedel är Coca-Cola grönt.
  • Varmt vatten fryser snabbar än kallt vatten.
  • Eskimåer använde kylskåp för att hindra att maten fryser.
  • En man kan få sädesvätskan att smaka söttare genom att äta mycket fruktosrik mat, som tex annanas och persilja.
  • American Airlines sparade över en tredjedels miljon genom att ta bort en oliv från salladen i första klass
  • Espressokaffe innehåller över 800 olika smaker. Det är fler än i t ex vin
  • Lakrits och kvinnans lubrikation har en sak gemensamt. båda kan göra mannen impotent
  • Den röda pricken på 7UP kommer från dess uppfinnare. Han hade röda ögon för att han var albino
  • Om man enbart livnär sig på kaninkött kan man svälta ihjäl p.g.a. man förbrukar vitaminer och mineralier i för stor omfattning, detta kan avhjälpas med mer omväxlande kost
  • Ananas är en buske.
  • Klistret på frimärken innehåller 2-8 kalorier
  • Äpple är mer effektivare än kaffe för att hålla sig vaken på morgonen
  • Om du tuggar tuggummi medan du skalar lök skall hjälpa dig från att gråta
  • Auberginer, tomater och paprika är en potatisväxt
  • Bananen är ett bär
  • Man får INTE finnar pga chokladen
  • Enbär är en sorts kotte
  • Brittiska kvinnor äter hellre choklad än ägnar sig åt sex



 


Visste du att...

Historiens första kända brandkår grundades under det första århundradet före Kristus. På den tiden började inte brandmännen släckningsarbetet förrän ersättningen hade förhandlats på plats med ägaren till den brinnande byggnaden. Snacka om förhandlingsläge! Stackars den som var fattig, då var det bara att begrunda medans byggnaden brann upp.

Det kommunala brandväsendet kom inte förän på 1800-talet.


Ångsprutan från 1880



Våga vägra fredagsinvigning!

Varför vill man alltid förtära någon sorts alkoholhaltig dryck så fort fredagen infinner sig? Jag bestämde mig idag för att INTE göra det, våga möta helgen i nyktert tillstånd! Hur svårt kan det vara licksom!? Men shit vad trist det är!
Hinner inte mer än hem, så kommer tristessen. Vad fan ska man göra licksom, det är ju för fanken fredag!
Sätter mig i bilen, åker på bolaget för att köpa det jag ska ha i morgon. Fatta vilken självdisciplin som krävs för att inte nalla på det redan ikväll.
När jag har som tråkigast kommer min fina Jennie och hälsar på. Vi fördriver några timmar vid köksbordet, med en kanna kaffe och en hel del dösnack.

Tack vännen för en trevlig kväll, det är allt för sällan vi ses men det känns alltid som om det var igår!

Nu ska jag bara härda ut några timmar till, sedan sova. Får man lägga sig kl 22 på en fredan när man är ledig på lördagen? Känns lite....gammalt!?



Tålamod och tidsfördriv.

Trixit det här med att få till bloggdesignen som man vill. Inte lätt att leta bland alla koder, ta bort och lägga till så det blir som man vill ha det. Hade säkerligen underlättat om man var någon typ av dataproffs, hihi. Nu har jag snart suttit hela kvällen, och jag som skulle lägga mig tidigt idag. Verkar som det blev ännu en sen kväll!
Men i morgon är det äntligen fredag, så jag tänker inte klaga.
God natt!!

Ny design

Har inte bloggat på ett tag, framförallt för att jag var så trött på min design. Idag hade jag energi nog för att börja skapa en ny. Så vad tycker ni så långt? Tummen ner eller upp?
Med en ny design så hoppas jag att jag tycker bloggandet blir roligt igen, och att ni som läser vågar lämna lite kommentarer ;)

RSS 2.0