Bästa stunden på veckan

Idag kl fyra var den bästa stunden på hela veckan. Kl fyra prick stängde jag dörren till jobbet  och styrde mina steg mot The Vila. Äntligen helg!!! Denna helg ska jag bara göra saker jag vill göra. Det första jag vill är att slippa laga mat, så det blir hemkörning av Pizza till hela familjen, och de barn vi fått låna.
Åh, ska bli sååå skönt.....

Febriga uppenbarelser

Ser ingen ljusning på denna influensa. Sov nästan ingenting i natt, som tidigare tre nätter. Antingen så vaknar jag alldeles kallsvettig, eller av hemska, vidriga mardrömmar. Vill inte ha feber, snyft. Trots hur jag mår så tvingar jag iväg mig själv till jobbet oxå. Men vem är det som tackar mig för det?
Om man är sjuk och stannar hemma så blir folk less för att man inte kommer. Men om man kommer så är det inte direkt ofta att någon visar sin uppskattning för att man utsätter sig för personligt lidande för den övriga personalens skull. Det gör ju inte mig något egentligen om de får jobba kort eftersom jag ändå är hemma i sängen!
Det var  en fundering som jag ska ta med mig. Ska börja berömma de som kommer till jobbet fast de mår skit!!!

En annan grej som jag funderar på som är lite dum....om man har otur som kvinna så drabbas man av hemsk mensvärk en gång i månaden. I mitt fall brukar den vara så illa att jag blir hemma från jobbet en dag. Så i värsta fall har jag en sjukdag per månad, vilket inte är bra.
Efter vist många sjukdagar så kan arbetsgivaren kräva sjukintyg från första dagen. Hur löser man då detta? Det är ju lite svårt att planera in mensen på sina lediga dagar! Har provat värktabletter, men ingenting som direkt hjälper, förutom värmedynan. Finns det batteridrivna kanske som går att spänna fast på magen? På så vis skulle man ju kunna gå och jobba ändå ;)
Nä men någon som har något råd? Det fungerar ju inte i längden att sjukanmäla sig varje månad.
Män ska vara glada att de inte behöver känna den smärta som en riktig mensvärk kan ge. De skulle bara veta hur det känns när de påpekar och skämtar om  kvinnors PMS.


Irritationsmoment

Har ni tänkt på hur många små irritationsmoment det kommer med att vara sambo!?
Som idag.....jag tankade bilen i förrgår, och idag är den tom!? Samma sak har hänt två gånger till de senaste två veckorna. Och jag har knappt kört bilen. Ok, bilen går på bensin så jag fattar att bensinen tillslut tar slut. Men hur kul är det då att bränna 1000 spänn och någon annan kör upp dom!
Jag vet, jag vet....delade kostnader när man bor tillsammans. Men jag tror ni förstår vad jag menar?

Måste å andra sidan så har jag åkt på en förkylning nu. Monika+sjukdom= ragata!
När jag är sjuk tycker jag faktiskt att min sambo kan ställa upp lite för mig. Jag vill ha några extra pussar och kramar, medlidande, bli omstoppad i sängen och gärna serveras lite te. Och så vill jag gärna höra hur duktig jag är som trots masade mig iväg och jobbade!
Inte för att jag vill pussa och krama någon som snorar, hostar och nyser, men hallå....inte samma sak!
När jag inte får det så börjar jag irritera upp mig, och påpekar då gärna vad jag gjort TROTS att jag mår som jag mår. Vadå ömklig fjortis, ursch. Hade jag varit tillsammans med mig så hade jag gjort slut med mig själv tills jag blivit frisk igen ;)

Nä, han gör det bra som står ut med mig ibland. Men jag kommer ändå att fortsätta irritera mig på alla dessa småsaker i vardagen.

RSS 2.0